Atlético Madrid i fortsatt serieledning

Publicerad 2014-03-29

Athletic Bilbao tog ledningen redan i den femte minuten.

Men Atlético Madrid kom tillbaka och vände matchen, vilket gör att man behåller sin serieledning i La Liga.

Efter Barcelonas derbyseger mot Espanyol med 1-0 tidigare i dag var Atlético de Madrid piskade att slå hemmastarka Athletic Bilbao på San Mamés. Men det började mardrömslikt för Madrid-klubben, då Iker Muniain satte ledningsmålet för hemmalaget redan i den femte minuten.

Allt eftersom lyckades dock Atlético komma in i matchen, och som så många gånger förr hade Diego Costa ett finger med i spelet. Skyttekungen kvitterade efter drygt 20 minuter.

Costa skadad

I början av andra halvlek avgjorde Koke matchen när han skallade in 2-1 från nära avstånd. Målet betydde tre poäng för Atlético, och att man fortsatt håller undan för Barcelona i tabelltoppen.

Costa, som nu gjort 26 mål i ligan den här säsongen, skadade sig i slutet av matchen och bår kallades in. Men stjärnan kunde linka av planen på egen hand.

Atlético meddelade dock senare på lördagskvällen att det inte är någon fara med Costa.