0–1 Claudio Pizarro (21), 1–1 Javier Portillo (32).

Varning, Bayern: Pizarro.

Publik: 24 000 (på Jan Breydelstadion).

Domare: Laurent Duhamel, Frankrike.

Matchen

Efter en avvaktande öppning på matchen tog Bayern ledningen genom Pizarros snygga bakåtnick på Deislers frispark. Tyskarna dominerade bollinnehavet markant men i den 32:a minuten kvitterade Portillo med ett välplacerat skott. Bayern förde matchen även efter paus och Pizarro satte ett skott i ribban innan inbytte Guerrero fick ett mål felaktigt bortdömt i matchens slutskede.

Matchens lirare: Sebastian Deisler.

Club Brügge

Butina – Clement, Maertens, Spilár – Vandelannoite, Vermant, Engelbert (90), Roelandts – Yulu-Matondo (89), Lange (77), Portillo.

Avbytare: Gvozdenovic (77), Dufer (89), Vanaudenaerde (90).

Bayern München

Kahn – Lahm, Demichelis, Ismaël, Lizarazu – Deisler, Hargreaves (67), Ballack, Karimi (46) – Makaay (46), Pizarro.

Avbytare: Zé Roberto (46), Guerrero (46), Schweinsteiger (67).

Rapid Wien 1 (0)

Juventus 3 (3)

0–1 Alessandro Del Piero (35), 0–2 Zlatan Ibrahimovic (42), 0–3 Del Piero (45), 1–3 Marek Kincl (52).

Varningar, Juventus: Thuram, Camoranesi.

Publik: 46 500 (på Ernst Happel-stadion).

Domare: Jaroslav Jára, Tjeckien.

Matchen

Ibrahimovic spelade en halvlek och var bra igen men den här kvällen överglänstes han av en lysande Del Piero som gjorde två mål och passade fram Zlatan till det tredje. Rapid hade matchens första chans men en sprattlande Abbiati lyckades klara Kincls nick. Juve avgjorde sedan matchen med tre mål i slutet av halvlek där Del Pieros underbara frispark till 0-1 var matchens höjdpunkt.

Matchens lirare: Alessandro Del Piero.

Rapid Wien

Payer – Dober, Martin Hiden, Valachovic, Katzer – Korsós (80), Hlinka, Hofmann, Ivanschitz – Akagündüz (86), Kincl.

Avbytare: Martinez (80), Kienast (86).

Juventus

Abbiati – Balzaretti, Thuram, Kovac, Chiellini – Camoranesi (78), Blasi, Vieira, Mutu (61) – Ibrahimovic (46), Del Piero.

Avbytare: Zalayeta (46), Pessotto (61), Giannichedda (78).

Grupp B

Arsenal 0

Ajax 0

Varningar, Arsenal: Flamini, Hleb. Ajax: Heitinga.

Publik: 35 376 (på Highbury).

Matchen

Matchens ringa betydelse märktes på lagens startelvor där båda tränarna valde att ge en mängd ungdomar chansen från start. Spelet blev också därefter och intensiteten saknades. Ajaxs spelplan stördes dessutom av tidiga skador på Grygera och Maduro. Arsenal hade de bästa chanserna och på stopptid av den första halvleken fick man straff sedan Galasek rivit ner Reyes men en ofokuserad Henry slog den utanför.

Matchens lirare: Antonio Reyes.

Arsenal

Almunia – Eboué, Senderos, Touré, Lauren (73) – Hleb (62), Larsson, Flamini, Reyes (65) – Qwusu-Abeyie, Henry.

Avbytare: Fabregas (62), van Persie (65), Gilbert (73).

Ajax

Stekelenburg – Heitinga, Grygera (15), Vermaelen, Juanfran – Maduro (29), Galásek, Sneijder – Pienaar, Rosenberg, Boukhari (80).

Avbytare: Trabelsi (15), de Jong (29), Babel (80).

Sparta Prag 0

Thun 0

Varningar, Sparta: Dosek. Thun: Duruz, Savic.

Utvisningar, Sparta: Petrás (78). Thun: Goncalves (85).

Publik: 11 000 (på Toyota Arena).

Matchen

Thuns höga press störde Sparta Prag i inledningen men efter en kvart började hemmalaget att hitta rätt i sina positioner och därefter fick Thun ägna sig åt försvarsspel resten av matchen. Det gjorde man dock mycket bra och Spartas övertag gav mest halvchanser. Även efter paus skapade ett uddlöst Sparta inte speciellt mycket och även om Petrous var nära att avgöra med ett ribbskott så var Thuns poäng totalt sett välförtjänt.

Matchens lirare: Selver Hodzic.

Sparta Prag

Blazek – Pospech, Petrás, Petrous, Kadlec – Simák (60), Hasek (82), Zelenka, Polácek – Dosek, Slepicka (66).

Avbytare: Jeslinek (60), Matusovic (66), Herzán (82).

Thun

Jakupovic – Orman, Hodzic, Goncalves, Duruz – Spadoto (57), Aegerter, Bernardi (70), Leandro – Adriano (83) – Lustrinelli.

Avbytare: Sen (57), Savic (70), Gelson (83).

Grupp C

Werder Bremen 5 (3)

Panathinaikos 1 (0)

1–0 Johan Micoud (2, str), 2–0 Nelson Valdez (28), 3–0 Valdez (31), 4–0 Miroslav Klose (51), 4–1 Nasief Morris (53), 5–1 Thorsten Frings (91).

Varningar, Bremen: Vranjes. Panathinaikos: Galinovic, Torghelle, Vintra, González.

Publik: 38 000 (på Weserstadion).

Matchen

Bremen fick en kanonstart när domare Fröjdfeldt tilldömde laget en straff som Micoud satte redan efter två minuter. Den öppningen tvingade Panathinaikos att överge sin defensiva plan och det gav tyskarna stora ytor. Efter en halvtimme punkterade sedan Valdez matchen med två snabba mål, båda på pass från en strålande Micoud som också låg bakom Kloses 4-0.

Matchens lirare: Johan Micoud.

Werder Bremen

Reinke – Owomoyela, Fahrenhorst, Andreasen, Schulz (50) – Frings, Baumann (75), Micoud, Vranjes – Valdez (79), Klose.

Avbytare: Pasanen (50), Jensen (75), Hunt (79).

Panathinaikos

Galinovic – Vintra, Morris, Biscan, Darlas (71) – Nilsson (78), Flavio Conceicão, Tziolis, Papadopoulos – González – Torghelle (73).

Avbytare: Wooter (71), Mantzios (73), Kotsios (78).

Udinese 0 (0)

Barcelona 2 (0)

0–1 Santiago Ezquerro (85), 0–1 Andrés Iniesta (80).

Varningar, Udinese: Vidigal, Obodo.

Publik: 28 000 (på Friuli).

Matchen

Att Barcelona redan var klart för åttondel medan Udinese hade allt att spela för märktes inte för gästerna – utan bl a Ronaldinho och Eto’o – var det bättre laget från början till slut. Giuly träffade ribban i inledningen och stolpen i slutet av första halvlek. Efter paus försökte ett defensivt Udinese hålla 0-0 men fem minuter före slutet utnyttjade Ezquerro Udineses tveksamma försvarsspel och gav katalanerna en rättvis ledning.

Matchens lirare: Juliano Belletti.

Udinese

De Sanctis – Bertotto, Sensini, Juarez – Zenoni (38), Vidigal, Obodo, Muntari (65), Candela – Di Natale, Iaquinta (75).

Avbytare: Tissone (38), Mauri (65), Di Michele (75).

Barcelona

Jorquera – Belletti, Oleguer, Puyol, van Bronckhorst – Edmilson – Giuly, Gabri (75), Deco, Ezquerro – Larsson.

Avbytare: Iniesta (75).

Grupp D

Benfica 2 (2)

Manchester United 1 (1)

0–1 Paul Scholes (6), 1–1 Geovanni (16), 2–1 Beto (34).

Varningar, Benfica: Beto, Geovanni, Petit. Man Utd: Ronaldo, Neville, Ferdinand.

Publik: 50 000 (på Estádio da Luz).

Matchen

United började bäst och Scholes gav laget ledningen efter ett fint anfall i den sjätte minuten. Tio minuter senare vräkte sig Geovanni fram och nickade in Nélson fina inlägg till 1-1. Kvitteringen gav portugiserna förnyat självförtroende och man tog över matchen. Efter paus spelade Benfica skickligt på resultatet och man var närmare 3-1 på ett par vassa kontringar än ett uddlöst United var en kvittering.

Matchens lirare: Nélson.

Benfica

Quim – Alcides, Luisão, Anderson, Léo (90) – Beto, Petit – Nélson, Nuno Assis (73), Geovanni (80) – Nuno Gomes.

Avbytare: João Pereira (73), Mantorras (80), Ricardo Rocha (90).

Manchester United

van der Sar – Neville, Ferdinand, Silvestre, O’Shea (85) – Ronaldo (67), Smith, Scholes, Giggs (61) – Rooney, van Nistelrooy.

Avbytare: Saha (61), Park (67), Richardson (85).

Villarreal 1 (0)

Lille 0 (0)

1–0 Antonio Guayre (67).

Varningar, Villarreal: Riquelme, Josico.

Publik: 16 790 (på El Madrigal).

Matchen

En chansfattig match mellan två försvarsstarka lag men det mesta som skapades i anfallsväg stod Lille för. Villarreal sin bästa period i inledningen av andra och man fick utdelning när Héctor Fonts fina passning friställde Guayre. Sista 20 minuterna dominerades sedan klart av fransmännen och Viera räddade Mirallas jätteläge innan Dumonts volley träffade ribban men den rättvisa kvitteringen uteblev.

Matchens lirare: Stéphane Dumont.