Gjorde fyra mål mot Malaga

Hjälte och skurk i Madrid.

Juan Carlos I må vara kung av Spanien.

Men i kväll heter prinsen av Madrid Gonzalo Gerardo Higuaín, 20.

Den franskfödde argentinaren gjorde fyra mål när Real Madrid besegrade Malaga med 4–3.

För ganska exakt två år sedan gjorde Ruud van Nistelrooy fyra mål för Real Madrid borta mot Osasuna som besegrades med 4–1. Han var då den blott sjätte spelaren som gjort fyra mål eller fler i en match i La Liga de senaste tio åren. Han är också den senaste som gjorde det. Eller var rättare sagt. I kväll fick han sällskap av sin lagkamrat Gonzalo Gerardo Higuaín som i van Nistelrooys frånvaro såg till att bära fanan högt när han hjälpte sitt lag till seger mot Malaga.

Drömstart för Malaga

Efter 2–0-förlusten mot Juventus i Champions League och en jobbig tid i ligan var Real Madrid i stort behov av en seger hemma mot Malaga, men det satt minst sagt hårt åt mot nykomlingen. Gästerna fick en drömstart när Eliseu Pereira gjorde 0–1 efter bara sju minuter. Därmed var Higuaín-show igång. Två minuter senare gjorde han sitt första mål för kvällen. Malaga återtog ledningen nio minuter senare, men åtta minuter innan paus fick Higuaín chansen från elva meter och han tog den.

Ramos utvisad

Strax innan paus fick Malaga ett gyllene läge att ta med sig poäng hem. Sergio Ramos blev utvisad sedan han trampat målskytten Eliseu Pereira på bröstet. Ett fult tilltag som höll på att kosta hemmalaget segern. Malaga fick nämligen luft under vingarna och när Fernando Gago rev ner Sergio Duda i straffområdet fick gästerna en straff som Antonio Apoño dundrade in via ribban.

Gagos revansch

Bara en minut senare tog Gago revansch på sig själv när han kämpade fram bollen till Higuaín och det var helt rätt beslut för argentinaren placerade säkert in sitt tredje mål och med 20 minuter kvar att spela var det utjämnat. Med elva minuter kvar kom också segermålet. Higuaín föll i straffområdet efter en duell som gav en till synes billig straff. Att Higuaín själv skulle ta straffen var självklart. Han placerade den inte bättre än att målvakten kunde rädda, men det blev en retur rakt ut och den gick till argentinaren som om han var en magnet och den här kvällen var han kanske det. Självklart slog han den i mål för fjärde gången och därmed var segern bärgad.

Malaga försökte komma tillbaka, men Real Madrid höll undan och gick därmed om Barcelona vars match hemma mot Valladolid började efter Reals match.