Mellberg segrare på Santiago Bernabeu

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-05

Del Piero tvåmålsskytt

Olof Mellberg glidtacklar bort bollen för Reals Rickt Drenthe.

Äntligen från start i Champions League. Då gjorde Olof Mellberg en stormatch som högerback borta mot Real Madrid. Matchens store lille lirare var dock Alessandro Del Piero som med två mål såg till att gästerna vann med 2–0.

– Det var en jätteseger. En riktig laginsats, säger Olof Mellberg till TV6

Precis som i mötet i Turin var det Alessandro Del Piero som var tungan på vågen för Juventus i toppmötet med Real Madrid och det första målet påminde om öppningsmålet i Italien även om det här inte alls var lika hårt. Guti passade fel och Marco Marchionni kunde enkelt plocka upp bollen och hitta fram till Del Piero som höll inne skottet, drog sig till vänster och placerade iskallt in 1–0 till gästerna efter bara 17 minuter.

– Vi gör mål på de få chanser vi har. Vi har kanske två och en halv chans. Och sedan släpper vi inte till så mycket, säger Mellberg.

Underbar brytning

Målet gav Juventus arbetsro och de kunde lägga sig på försvarssida och kontrollera matchen fullständigt. Real Madrid försökte och de använde ofta högerkanten där Royston Ricky Drenthe huserade, men holländaren hade det tufft. Han mötte nämligen Olof Mellberg och svensken var riktigt bra. Bland annat bjöd han på en underbar och mycket viktigt brytning i slutet av första halvlek när Drenthe var igenom. I samma ögonblick skadade sig svensken, men han kom tillbaka i spel och i den andra halvleken syntes inget av problemen.

– Jag fick hans dobbar i knäet. Tror jag. jag kände bara att det small till när jag tacklade undan bollen där, säger Mellberg till TV6, men tror inte att det ska vara någon fara till helgens match.

Stående ovationer

Mellberg fortsatte att spela mycket stabilt. Som högerback var han inte särskilt offensiv, men med tanke på ställningen i matchen fanns inget sådant behov. I defensiven höll han rent och Drenthe fick mest söka sig inåt i banan. Real Madrid hade svårt att skapa chanser och i mitten av andra halvlek fick Del Piero chansen igen, den här gången på frispark. Iker Casillas ställde upp muren minst sagt märkligt och den skicklige italienaren kunde enkelt skjuta 2–0. Därmed var matchen avgjord och när Del Piero byttes ut fick han stående ovationer även av hemmapubliken.

– Det verkar som om Del Piero är i sitt livs form, säger Rafael van der Vart till TV6.

I och med segern har Juventus mer eller mindre säkrat sitt avancemang till åttondelsfinal. Real har det tungt för tillfället, men är fortfarande tvåa i gruppen och favorit att följa Juve vidare.

Zenit vann borta mot Bate i bottenmötet vilket betyder att de nu har fyra poäng.