Kryss i svenskmötet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-01

Rosenberg och Zlatan mållösa

Markus Rosenberg.

Två svenskar, men bara en som var riktigt nöjd och han blev utbytt. Markus Rosenbergs Werder Bremen fick 1–1 borta mot Inter.

– Vi startar ju dåligt, 0–0 hemma. Vi behöver poäng i dag så nu ser det betydligt bättre ut. Tar du poäng borta är det alltid bra, säger Rosenberg till TV6.

Markus Rosenbergs Werder Bremen gjorde en mycket bra match borta mot Inter. Inte minst i den andra halvleken. Inter började som väntat bäst och tog också ledningen när ett hoppslag friställde Douglas Maicon som var iskall när han chippade in 1–0 till hemmalaget. Inter fortsatte att kontrollera spelet, men Werder fick alltmer kontakt och tog i slutet av halvleken åtminstone över bollinnehavet. De hade dock svårt att skapa heta chanser och Inter stod mest och väntade på motståndarna.

Werder närmast segern

I andra halvlek blev Werder bättre. Gästerna började spela ett snabbare spel, tog fler löpningar och efter en dryg kvart kom kvitteringen. En lång boll av Özil nådde alltid målhungrige Pizarro och från nära håll kunde han styra in 1–1. Målet fick fart på Inter och Zlatan Ibrahimovic deltog mycket i spelet, men nådde aldrig hela vägen fram. I slutändan var faktiskt Werder Bremen närmare segern. På en stenhård frispark av Naldo kunde Inter-målvakten Julio Cesar inte göra mer än att styra bollen rakt ut. Pizarro hade öppet mål, men sköt utanför och sedan var matchen slut.

Lagerbäck nöjd

Zlatan spelade hela matchen. Markus Rosenberg blev utbytt i den 77:e minuten efter en pigg insats och Rosenberg var i slutändan antagligen den mest nöjda av svenskarna.

– Okej. Hade inte så mycket boll. När jag väl hade det så var det bra mottagningar, ibland mindre bra, så det var ganska okej, säger Rosenberg.

För Inter och Zlatan var det ett tungt resultat efter förlusten i derbyt mot Milan i söndags. Nu var de ute efter en seger.

– Det var roligt att se. Jag tycker att både Zlatan och Markus sköter sig ganska bra, säger förbundskapten Lars Lagerbäck till TV6.