AIK vann viktiga toppmötet med IFK Norrköping.

Henok Goitom gjorde mål och går upp i ensam skytteligaledning med sina 13 mål.

AIK Fotboll

AIK kom till IFK Norrköping pressade att vinna för att haka på i den absoluta tabelltoppen.

Då klev anfallsduon Mohamed Bangura och Henok Goitom fram.

Bangura nickade snyggt in 1-0 redan i den 23:e minuten.

Och i den andra halvleken trollade han fram bollen till Henok Goitom som tryckte in 2-0 i den 59:e minuten.

Med det målet klev Goitom upp i ensam skytteligaledning med sina 13 mål. 30-åringen är i en osannolik målform och har, med Europa League-kvalmatcher, gjort mål i åtta matcher i rad.

Hur viktigt är skytteligan för dig?
– Media uppmärksammar sånt och det går inte förbi en. Man läser det, men det handlar om att börja i rätt ände. Inte skytteligan först och sedan vinna matchen. Utan det handlar om att vinna och sedan är skytteligan en bonus.

Wahlqvist med drömmål

Linus Wahlqvists andra allsvenska mål i karriären var en delikatess.

Han drog till med ett skott från 30 meters håll som överlistade Patrik Carlgren i mål.

Matchen slutade 2-1 till AIK, vilket innebär att Stockholmslaget går om både Malmö FF och Elfsborg (som spelar senare i dag).

IFK Norrköping ligger kvar trea i tabellen.