Thorshavn lät som en enkel lottning för Malmö i Champions League-kvalet.

Men det blev en rysare.

Inte förränn på tilläggstid lyckades Malmö avgöra.

– Jag är besviken på att vi inte avgjorde tidigare. Vi kan bättre än så här, säger tränaren Rikard Norling.

Efter 2–0 hemma kändes det som att Malmö skulle få en enkel resa vidare till fortsatt kval mot Rangers.

Och inledningsvis såg det bra ut. Malmö hade flera bra chanser i den första halvleken, men Thorshavn stod emot.

25 minuter in i den andra halvleken kom så kallduschen: På en frispark nickade lagkaptenen Fródi Benjaminsen in 1–0 till hemmalaget.

Får möta Rangers

Därmed behövde Thorshavn bara ett mål till för att ta matchen till en oviss förlängning.

Men det klarade de inte. Malmös målvakt Dusan Melichárek släppte inte in något till mål. Istället satte Wilton Figueiredo 1–1 på tilläggstid.

– Jag är besviken på att vi inte avgjorde tidigare, säger Malmös tränare Rikard Norling, som ändå påstår att han inte var orolig på bänken.

– Det var hur lugnt som helst.

Malmö vann därmed med 3–1 totalt och är vidare till nästa kvalrunda. Där väntar de skotska mästarna Rangers.

– Klart att det är spännande. Intressant. Men först möter vi Helsingborg på lördag och det är ingen dålig match, säger han till TT.