Uppdaterad 2011-08-28 | Publicerad 2011-08-27

Nätade i 101:a minuten

Värvad för över 200 miljoner kronor.

Då betalade Juan Mata av direkt.

Spanjoren fastställde slutresulatet till 3–1 mot Norwich i Chelsea-debuten – i 101:a minuten.

Manchester Citys nyförvärv Sergio Agüero visade i Premier League-premiären hur en debut ska se ut.

Chelseas dito Juan Mata ville inte vara sämre.

I den 101:a minuten – till följd av Didier Drogbas skada – fastställde Valencia-förvärvet slutresultatet till 3–1, efter att ha blivit framspelad av Norwichs Ritchie de Laet.

Annars såg Petr Cechs ersättare mellan Chelsea-stolparna, Henrique Hilario, ut att fälla Londonlaget.

Med dryga timmen spelad, vid ställningen 1–0 till hemmalaget, gick 35-åringen ut på en boll som Branislav Ivanovic bara skulle nicka bort.

Jättetavla av Hilario

Resultatet? Båda föll till marken, bollen likaså – och Grant Holt kunde lobba in sitt första Premier League-mål i karriären.

Men trots jättetavlan repade sig Chelsea och bärgade tre poäng.

Ramires fixade både straff och rött kort på målvakten John Ruddy, som rev ner brassen i ett friläge. Och Frank Lampard var sedan säkerheten själv från elvameterspunkten.

Mata avslutade alltså målskyttet och André Villas-Boas tog sin andra liagseger som Chelsea-manager.