Vände matchen på fem sista minuterna

Uppdaterad 2011-04-19 | Publicerad 2011-04-18

Semas sagolika inhopp

Hammarby var i underläge och på väg mot andra raka förlusten.

Då vände inhopparen Maic Sema på egen hand matchen mot Landskrona med två mål på matchens fem sista minuter.

– Jag blir nästan tårögd, säger Sema i TV4 Sport.

Efter uddamålsförlusten mot Assyriska premiäromgången var pressen på Hammarby inför matchen mot Landskrona. Då bjöd hemmapubliken upp till fest på ett fullsatt Söderstadion.

Turligt mål

Men mardrömen såg ut att fortsätta för fjolårets krislag i superettan. Redan efter nio minuter gjorde Fredrik Olsson 1-0 för Landskrona efter ett märkligt mål.

Ett chansskott överraskade Johannes Hopf i Hammarbys mål och på returen höll sig Olsson framme, missade bollen framför det öppna målet men fick den ändå med sig i en konstig rörelse och lade in ledningsmålet.

Den oturliga starten var dock glömd när domaren blåste av matchen. Det kan Hammarby tacka Maic Sema för.

22-åringen kom in efter 64 minuter och blev stor hjälte i slutminuterna. Det började i den 88:e minuten när Sema placerade in kvitteringen vid den bortre stolpen.

”Säker på att den skulle gå in”

– Vänster är inte min bästa fot men jag har fått höra att jag är tvåfotad så jag skjuter lågt mot det bortre hörnet. Det är det vi tränat på under träningarna. De går alltid in, säger Sema.

Men sagan för inhopparen tog inte slut där. I den tredje och sista övertidsminuten rann Björn Runström igenom men stoppades av målvakten Peter Karlsson, som i samma situation krockade med sin egen försvarare. Målet var öppet och bollen rann ut till, just det, Maic Sema.

– Jag tänkte inte så mycket utan bara sköt och var säker på att den skulle gå in, säger Sema.