Slutminuten – då vaknade Kranjcar

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-06

Efter åtta minuter hade Rafael van der Vaart slagit tre straffar – alla mot samma hörn.

Den första satt klockrent i mål, den andra gick om och den tredje brändes.

Holländaren kan dock tacka Niko Kranjcar som med ett sent mål såg till att Tottenham slog Bolton med 2–1.

Rafael van der Vaart är Tottenhams straffskytt. Han visade varför i den sjätte minuten när han gav Londonlaget ledningen med 1–0 mot Johan Elmanders Bolton. Och publiken på White Hart Lane hann knappt sluta jubla innan det var dags igen. Samuel Ricketts fällde den snabbe Aaron Lennon och domaren Mark Clattenburg pekade på punkten.

van der Vaart sköt in den andra straffen i samma hörn som den första. Men holländaren tvingades att slå om den sedan lagkamraten Wilson Palacios sprang in i straffområdet för tidigt.

Bollen upp i krysset

Vid det andra försöket gick det betydligt sämre. Van der Vaart siktade mot samma hörn men fick se bollen går utanför målramen och upp mot läktaren.

Bolton fick sedan en drömstart i den andra halvleken. I den 50:e minuten kvitterade Daniel Sturridge, som lånats in från Chelsea, till 1–1 med vänsterfoten. Men på övertid avgjorde hemmalaget – genom en något oväntad matchhjälte.

Niko Kranjcar, som ryktats vara på väg bort, fick på en bra träff utanför straffområdet och bollen gick upp i krysset.

– Werder Bremen erbjöd oss sju eller åtta miljoner pund men han (Kranjcar) ville inte gå och vi ville inte tvinga honom, säger Tottenhams manager Harry Redknapp.