Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Här jagar 30 personer efter ”Messi-hunden”

Publicerad 2011-10-28

Stoppade match i tre minuter

Här avbryter ”Messi-hunden” matchen mellan Independiente Santa Fe från Colombia och Botafogo från Brasilien i sydamerikanska Bristol Cup.

I tre minuter tvingades över 30 personer försöka fånga in hunden till stort nöje för publiken.

Publiken under matchen i sydamerikanska Bristol Cup jublade högt när spelare och ledare jagade efter den planstormande hunden. Spansk media har nu minst lika kul åt bilderna på den märkliga händelsen.

Spanska Sport skriver om ”hunden som imiterar Messi” efter att inkräktaren fintat bort fångförsöken i tre minuter. Så lång tid tvingades domaren stoppa matchen mellan Independiente Santa Fe och Botafogo vid ställningen 4-0 till hemmalaget.

Tog till flykt

Samtidigt jagade över 30 personer efter hunden för att få igång spelet igen. Trots diverse hjälpmedel och lockförsök var insatsen resultatlös när hunden, på Messi-manér, lekte med spelarna.

Till sist tröttnade även hunden och tog till flykt upp på läktaren. Det är oklart om djuret fångades och vilket eventuellt straff den i så fall riskerar för planstormningen.

Det är också oklart om hemmalaget eller TV-bolaget kommer att inleda någon rättslig process mot byrackan. Något spel inför tomma läktare ska dock inte vara aktuellt.