Turina räddade poäng för AIK

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-31

Viktig poäng för krislaget

AIK var rejält pressade av Mjällby.

Men den kroatiske målvakten Ivan Turina räddade sitt AIK när han i den andra halvleken bjöd på en riktig monsterräddning.

– En poäng är bättre än noll, konstaterar AIK:s Daniel Tjernström efter matchen.

AIK Fotboll

Den första halvleken blev mållös utan några egentligt farliga målchanser. AIK hade lite mer bollövertag och något mer avslut på mål men Mjällby störde bra framme i AIK:s straffområde med hjälp av långbollar och kvicka anfallare.

I den andra halvleken var det Mjällby som vaknade och pressade på bra i anfallet. Marcus Ekenberg var framme ofta och Tobias Grahn likaså.

Kanonräddning

I den 62:a minuten var det ett samarbete mellan de nyss nämnda spelarna som kunde ha ställt till det ordentligt för AIK, som var i desperat behov av poäng.

Ekenberg skarvade bollen till en helt ren Tobias Grahn som från nära håll avslutade. Men målvakten Ivan Turina, som fått förtroende sedan han blev klar för klubben, visade klass och bjöd på en monsterräddning.

Över nedflyttningsplats

Därefter hade Mjällby ytterligare några chanser men resultatet förblev 0–0. En viktig poäng för AIK.

– Så som matchen blev får vi vara nöjda med en poäng. Men vi spelar inte bra, analyserar Daniel Tjernström till PPV efter matchen.