Dagens namn: Lennart, Leonard

Här tar de revansch för badbollsmålet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-09-25

Jättemiss av Sunderland gav Liverpool gratismål

I fjol gjorde Sunderland mål mot Liverpool med hjälp av en badboll. I dag gjorde Liverpool mål mot Sunderland på ett nästan lika konstigt sätt. Men trots gratismålet blev resultatet en ny missräkning för Roy Hodgsons gäng.

Det hade inte gått mer än sex minuter när Dirk Kuyt gav hemmalaget ledningen på Anfield. Och det var inte något av de svåraste målen som holländaren gjort.

Sunderlands försvarare Michael Turner skulle lägga en frispark på egen planhalva, men trodde att bollen skulle spelas från en punkt längre ner i planen. Men istället för att spela bollen till rätt position hade Turner utan att veta om det sparkat igång spelet.

Kuyt utnyttjade missen

Liverpool tackade och tog emot och en fristående Fernando Torres kunde enkelt spela i sidled till Kuyt som satte bollen i öppet mål.

Sunderlands spelare protesterade vilt efter målet men efter att konsulterat linjemannen godkände domaren målet.

Målen duggade sedan tätt i en svängning tillställning på Anfield. Måltjuven Darren Bent utjämnade på straff i den 25:e minuten och satte sedan ledningsmålet med pannan strax efter paus.

Gerrard räddade poäng

Liverpool kom dock tillbaka och lagkaptenen Steven Gerrard kvitterade efter 66 minuter med en välriktad nick.

Hemmalaget gick sedan för ett ledningsmål men lyckades inte få bollen i mål. Närmast kom Daniel Agger på övertid, men dansken hann inte få ordning på sitt avslut från bara någon meter och matchen slutade 2-2.

Däremot är ställningen 1-1 i grenen där bara konstiga mål räknas. För ni minns väl Darren Bents bisarra fullträff i fjol, när bollen gick i nät via en badboll?