Dagens namn: Hildegard, Magnhild

United upp i ledning efter övertidsdrama

Publicerad 2015-11-21

Schweinsteiger blev matchhjälte när han tryckte in segermålet på övertid.

Troy Deeney såg ut att rädda en skrällpoäng för Watford mot Manchester United när han satte en straff med fem minuter kvar.

Men i stället blev han syndabock med ett självmål bara tre minuter senare.

Kanske var det den frustrationen som fick inhopparen Juan Carlos Paredes att knocka Daley Blind med ett inkast.

Inkastet går rakt i huvudet på Blind – som faller till marken.

Det var ett skadeskjutet Manchester United som åkte till Vicarage Road för att möta Watford.

Båda ordinarie anfallslösningarna Wayne Rooney och Anthony Martial saknas och med bara oprövade James Wilson som renodlad anfallare kvar på bänken föll valet i stället på Memphis Depay (tillsammans med Jesse Lingard).

Depay öppnade säsongen lysande med två viktiga mål från sin ytterposition men sedan dess har det blivit allt mindre speltid och återkommande kritik om dåligt fokus.

Svarade direkt

Elva minuter var allt Memphis Depay behövde för att svara på den kritiken. Han ryckte sig loss i straffområdet och volleybredsidade läckert in 1-0 på Ander Herreras inlägg.

– Ett riktigt straffområdesmål av en spelare som inte riktigt är en straffområdesspelare, säger Erik Niva i Viasat.

Ett mål har räckt för United den senaste månaden. När lagen gick till paus hade United spelat över tio timmar tävlingsfotboll utan att släppa in ett baklängesmål.

Men den sviten överlevde inte matchen ut, bara fem minuter före full tid fixade Odion Ighalo en straff i duell med Marcos Rojo. En straff som Troy Deeney bombade in kvitteringsmålet på.

Troy Deeney fick dock inte bli hemmahjälte. Precis vid full tid så lyckades Bastian Schweinsteiger sätta 2-1-bollen ur svår vinkel via en olycklig Troy Deeney.

Ett frustrerat Watford jagade ännu en kvittering och fick en chans efter ett märkligt inkast. Juan Carlos Paredes drog ett inkast rakt i ansiktet på Daley Blind, som blev liggande med näsblod, och i efterspelet fick Watford ett skottläge som dock David de Gea kunde rädda.