Zlatan hjälte – gjort alla PSG:s ligamål

Uppdaterad 2012-09-03 | Publicerad 2012-09-02

Svaret på shejkernas ultimatum: Två nya mål av svensken

LILLE/STOCKHOLM. PSG:s ägare påstås ha krävt en seger mot Lille.

Då svarade Zlatan Ibrahimovic med ett mål efter 27 sekunder och ytterligare ett 20 minuter senare i 2-1-segern.

– Jag har inte varit orolig, säger Zlatan, som gjort alla PSG:s fyra ligamål den här säsongen.

Enligt källor till franska L'Équipe agerade Paris Saint-Germains qatariska ägare efter lagets svaga säsongsupptakt med tre raka kryss. Tidningen påstår att ägarna lät meddela klubbens sportsliga ledning att sportchefen Leonardo skulle hänga löst om det inte blev en klar förbättring redan i söndagens match mot Lille.

Inblandad i kvitteringen

En som verkade ha hört vädjan var Zlatan Ibrahimovic. Det tog svensken 27 sekunder att ta sig igenom Lilles försvar och placera in 1-0. Zlatans kompis Maxwell förde upp bollen längs vänsterkanten, spelade in till Jérémy Ménez centralt i straffområdet som med en direktpass friställde Ibrahimovic.

Tyvärr för svensken och PSG var Zlatan även inblandad i Lilles kvittering efter drygt tio minuter. Ibrahimovic hade ytan i straffområdet men förlorade nickduellen med Aurélien Chedjou som satte 1-1 med pannan. Men det skulle anfallaren reparera.

Fyra mål på tre matcher

Ytterligare tio minuter senare vann Ibrahimovic bollen på mitten, spelade den vidare och löpte sig fri. Bollen kom perfekt i djupled och svensken lyfte in sitt andra mål i matchen till 2-1.

– Jag har inte varit orolig. Det tar ett tag att bygga ihop ett lag, säger Ibrahimovic efter matchen.

Målet är 30-åringens fjärde på tre spelade ligamatcher för PSG efter sommarens övergång från Milan. Utöver målen hade Zlatan också två farliga nickförsök som räddades.

Matchen slutade 2-1 och gav tre välbehövliga poäng till PSG. Faktum är att Zlatan Ibrahimovic gjort alla lagets fyra ligamål den här säsongen.