Nilssons Panathinaikos utslaget

Mikael Nilssons Panathinaikos blev totalt utspelat av Werder Bremen – och är utslaget ur Champions League.

Tyskarna vann med 5–1 – efter en stormatch av lagets anfallare.

Därmed är laget klart för åttondelsfinal.

Werder Bremens tre anfallare – Johan Micoud, Nelson Valdez och Miroslav Klose – hade lilla julafton hemma på Weserstadion.

Det började redan efter ett par minuter, då Panathiaikos-målvakten Galinovic fällde Klose och Micoud slog in straffen.

Efter en halvtimme ökade Valdez på till 2–0 och direkt efter avspark gjorde samme man trean.

Strax efter paus satte Klose den definitiva spiken i den grekiska kistan – framspelad av Valdez.

På hörna nickade Morris in grekernas tröstmål.

Yttermittfältaren Torsten Frings avslutade målskyttet på stopptid.

Matchen dömdes av ett helsvenskt domarteam. Peter Fröjdfeldt höll i pipan.

I och med förlusten har Panathinaikos spelat färdigt i Europa för den här gången. Werder Bremen får spela åttondelsfinal. Tyskarna var i behov av att Barcelona skulle slå tabelltvåan Udinese, vilket Henke Larsson & kompani gjorde med 2–0.

Johan D Lundin (johan.lundin@aftonbladet.se)