Udinese missade åttondelsfinalen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-12-07

"Henke" från start då Barcelona vann

Henrik Larsson fick spela från start i den för Barcelona betydelselösa matchen borta mot Udinese.

För Udinese räckte det med oavgjort och det höll - nästan hela vägen.

Barcelona hade redan säkrat segern i Champions Leagues grupp C. Udinese behövde en poäng för att säkra avancemang.

Det var förutsättningarna - och det märktes. Udinese var ute efter poängen de hade vid avspark och Barcelona var inte tillräckligt taggat för att luckra upp den täta defensiven.

Första halvlek bjöd ändå på småtrevlig underhållning. Deco bjöd på några tekniska uppvisningar och Giuly skapade ett par chanser.

I andra halvlek hände ingenting - till de sista skälvande minuterna.

Udinese blev mer och mer defensiva ju längre matchen led. Barcelona blev stillastående och hade ingen fart i passningsspelet.

Allt var upplagt för 0-0.

Men i den 85:e minuten kom Giovanni van Bronckhorst in i straffområdet. Inspelet hamnade, efter mycket studsande fram och tillbaka, hos Ezquerro som från kort håll dunkade in 1-0 för Barcelona.

Eftersom Werder Bremen samtidigt ledde stort över Panathinaikos behövde Udinese ett mål.

I stället kunde Barcelona kontra in 0-2 i sista minuten av ordinarie tid. Ezquerro spelade fram inhoppande Iniesta som rullade in bollen i öppet mål.

Henrik Larsson hade det inte lätt att ta för sig när Udinese säkrade hemåt och var tämligen osynlig. Under de allra sista sekunderna fick han ett bra läge - men ensam med De Sanctis fick han ingen ordning på bollen och chansen rann ut i sanden.

Udinese tappade sin plats i åttondelsfinalen efter förlusten.

Werder Bremen vann samtidigt över Mikael Nilssons Panathinaikos med 5-1 och tog över gruppens andraplats.