Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-08-15

Vann med 2–1 på Råsunda

Förra gången AIK förlorade i superettan var 1 maj hemma mot Väsby på Råsunda.

I dag bröts den 15 matcher långa vinstsviten borta mot Väsby – på Råsunda.

Ett självmål av Nicklas Carlsson blev avgörande i matchen som Väsby vann med 2–1.

Arash Talebinejad reducerade till 2–1, men närmare än så kom aldrig AIK.

AIK hade chansen att öka avståndet till Gais på tredjeplatsen till hela tio poäng.

Men Väsby, som av säkerhetsskäl spelade sin hemmamatch på Råsunda, chockstartade. Kutshi Kanga slog in 1–0 efter drygt tre minuter. Kort därpå slet sig Erik Sundin fram på högerkanten och in i straffområdet. I sin iver att få bort bollen sköt backen Nicklas Carlsson in den bakom egne målvakten Kjell Jönsson – och det var 2–0.

Arash Talebinejad reducerade efter 20 minuter, framspelad av Mattias Moström. Närmare än så kom dock aldrig AIK, trots ett kraftigt spelövertag och flera målchanser.

I och med AIK:s förlust kan det konstateras att samtliga tre topplag förlorade i denna, den 19:e, omgången av superettan. Därmed oförändrat i den absoluta toppen.

Där under tog Örebro tre mycket viktiga poäng, efter 1–0-seger hemma mot Åtvidaberg. Nye nordirländaren Paul Munster gjorde matchens enda mål. Örebro ligger på sjätteplats med sina 29 poäng, fyra poäng bakom trean Gais. I botten tog Frölunda tre välbehövliga poäng efter 2–1-seger mot Degerfors, och lämnade därmed över jumboplatsen till Västerås.

Johan D Lundin (johan.lundin@aftonbladet.se)