Nytt bakslag för Blanc

Uppdaterad 2013-08-19 | Publicerad 2013-08-18

Ajaccios målvakt stoppade (nästan) allt

PSG nekades en straff, blev utbuat av hemmapubliken men radade upp chanser i hemmapremiären mot Ajaccio.

I vägen stod en storspelande Guillermo Francisco Ochoa. Edinson Cavani gjorde PSG:s enda mål match i 1-1-matchen.

– Han gjorde sitt jobb. Jag gjorde inte mitt jobb, säger Zlatan efter matchen.

Zlatan Ibrahimovic och nyförvärvet Edinson Cavani startade i dag för första gången tillsammans. Laurent Blanc har tidigare kallat den konstellationen ett "drömanfall".

Det drömanfallet skapade mängder av chanser i kväll men innan dess hade Ajaccio chockat PSG redan i den nionde matchminuten då nyförvärvet från Lille, Benoit Pedretti, snyggt sköt 1-0 till gästerna.

Zlatan hade efter det ett par chanser i första halvlek att kvittera. Men Ajaccios mexikanske målvakt Guillermo Francisco Ochoa storspelade mellan stolparna och när PSG gick av plan efter halvtidsvisslan buades världsstjärnorna ut.

Cavani målskytt – Pastore utbuad

I andra halvlek fortsatte PSG att föra matchen utan utdelning på chanserna, och när Javier Pastore byttes ut i den 55:e minuten buades han ut av sin hemmapublik.

Efter det radade PSG upp chanser mot gästerna som sjönk allt djupare i banan och Ochoa fick till slut kapitulera sedan Cavani fått nog och skickat upp ett skott från 20 meter i mexikanens kryss med fem minuter kvar av matchen.

Nekades straff

I den 90:e minuten skrek sedan PSG-spelarna efter straff sedan Ezequiel Lavezzi gått omkull på kanten till straffområdet– men domaren friade.

PSG lade bakslaget bakom sig och skapade under de fyra minuterna av tilläggstid tre högkvalitativa chanser genom Marco Veratti, Thiago Silva och Lavezzi men ribban och Ochoa stod i vägen och matchen Cavanis mål blev PSG:s enda i 1-1-matchen.

– Jag tycker att Edi (Cavani) gjorde ett fantastiskt mål i dag, han gjorde en bra match. Vi kommunicerade bra. Han gjorde sitt jobb. Jag gjorde inte mitt jobb, säger Zlatan efter matchen.

Konkurrenterna rycker

Matchstatistiken talar sitt tydliga språk:

PSG hade 77 procent bollinnehav, 39 skott mot Ajaccios 1 och 12 hörnor mot Ajaccios 1.

Med två matcher spelade står PSG nu på två poäng. I premiären spelade man också 1-1, då mot Montpellier borta.

Resultatet blir extra tufft för PSG sedan samtliga tänkbara toppkonkurrenterna Lyon, Marseille och Monaco står på fulla sex poäng efter den andra omgången. På frågan om PSG nu är under press var Zlatan tydlig.

– Jag har spelat under press i tio år. Jag gillar situation. Det får mig att jobba ännu mer, säger svensken.