Per-Mathias Högmo.

I kväll debuterade Per-Mathias Högmo som förbundskapten för Norge men det blev ingen lyckad start. Med ett hattrick sänkte Milivoje Novakovic Norges drömmar om att få spela fotboll i Brasilien nästa sommar.

I slutet av september bekräftades det att Djurgårdens Per-Mathias Högmo tog över som förbundskapten i Norge efter legendaren Egil Drillo Olsen. Högmo som under våren tog över ett krisande Djurgården där han blivit hyllad för sitt arbete. I sin start som förbundskapten ställdes hans Norge mot Slovenien. Två lag som inför kvällen fortfarande hade chansen att bli tvåa i gruppen. Den chansen krossades dock i kväll för Norge.

Hattrick från Novaković

Efter 13 minuter tog Slovenien ledningen genom Milivoje Novaković och det var bara starten på vad som verkligen skulle bli hans kväll. Två minuter efter ledningsmålet utökade samme Novaković till 2-0, ett resultat som stod sig halvleken ut. Novaković var inte klar där utan kunde fyra minuter in i den andra halvleken göra sitt och Sloveniens tredje mål för kvällen. I och med förlusten har nu Norge ingen chans att ta sig till VM nästa sommar. Slovenien däremot kämpar fortfarande för att ta sig till ett playoff. Laget ligger trea i gruppen, ett poäng bakom Island. I den avslutande omgången ställs Slovenien mot VM-klara Schweiz på bortaplan medan Island möter Norge på bortaplan.