Brommapojkarna föll efter straffmissen

Publicerad 2014-05-15

Ett mål räckte för Mjällby

Det var matchen som båda lagen behövde vinna – och som slutade med en ny bitter hemmaförlust för Brommapojkarna.

Ett mål räckte för att Mjällby skulle vinna torsdagens bottenkamp i allsvenskan.

Efter 0–1 mot Helsingborg på Grimstas konstgräs senast blev det samma resultat ännu en gång för Brommapojkarna.

En bottenförlust som kunde ha slutat annorlunda. BP rullade boll på sedvanligt vis, men för långsamt för att dyrka upp det väl samlade Mjällbyförsvaret.

Några chanser skapades i första halvlek, men det var i den andra som den stora möjligheten kom. Mjällbys mittfältare Andreas Blomqvist rev ner BP-yttern Nicklas Bärkroth i den 55:e minuten, domaren Mohammed Al-Hakim pekade på straffpunkten och BP-anfallaren Dardan Rexhepi klev fram för att bli matchhjälte – men blev i stället syndabock.

Han drog straffen i ribbans underkant och rutinerade Mattias Aspers nolla förblev intakt.

Har bara en seger

I stället gjorde Mjällby matchens enda mål. Veteranen Marcus Ekenberg prickade stolpen, höll sig framme på returen och rullade in 1–0 bakom Ivo Vazgec i 67:e minuten. I anfallet efteråt var det nära att det blev 2–0 – men Ekenberg prickade stolpen igen.

Mjällby höll undan till sin andra seger och lämnade bottenskiktet. BP står kvar på en trepoängare och ligger på nedflyttningsplats.