Liverpool i topp – trots den raka högern

Publicerad 2014-04-06

Först kvitterade West Ham efter att Andy Caroll givit Simon Mignolet en rak höger. Sedan avgjorde Steven Gerrard på en tveksamt dömd straff.

Domaren Anthony Taylor stod i centrum när Liverpool gick upp i serieledning.

– Man visar mästarklass när man kan vinna fult, säger Viasats expert Bosse Petersson.

Situationen där West Ham kvitterar.

Steven Gerrard gav Liverpool ledningen på straff i den 44:e minuten, ett mål som såg ut att få de rödklädda att gå till paus som serieledare.

Men West Ham hann replikera – om än regelvidrigt.

I 47:e minuten tappade Simon Mignolet ett inlägg framför fötterna på West Hams Guy Demel som stötte in 1–1, men målet borde knappast ha godkänts.

Gerrard fick sätta ny straff

I inläggssituationen slog nämligen West Hams anfallsjätte Andy Caroll, med ett förflutet som floppande rekordvärvning i just Liverpool, till Mignolet i ansiktet när den belgiske målvakten skulle greppa bollen.

Domaren Anthony Taylor dömde först mål, men sprang sedan ut till sidlinjen för att diskutera ytterligare med sin assisterande domare.

Och efter en stunds diskussion kom de gemensamt fram till att låta målet godkännas – ingen hade uppfattat Andy Carolls raka höger och 1–1 var ett faktum.

– Domarduon måste ha bedömt det som kamp, säger Bosse Petersson i Viasat-studion.

Domarmissen kunde ha kostat Liverpool viktiga poäng i titelstriden, men Anthony Taylor skulle stå i centrum igen.

I sjuttionde minuten fick Steven Gerrard göra 2–1 på ytterligare en straff, till synes tveksamt dömd sedan John Flanagan fällts av utrusande West Ham-målvakten Adrian.

Serieledning med två poäng

TV-bilderna visar att West Ham-målvakten var på bollen i samma veva som han gjorde ner den framstormande ytterbacken Flanagan.

– Men jag tycker faktiskt att den är riktig. Han tar spelaren också, men den är svårdömd, säger Pontus Kåmark i Viasat-studion.

I och med 2–1-segern leder Liverpool Premier League på 74 poäng, två poäng före Chelsea och fyra framför Manchester City som dock har två matcher mindre spelare.

Se situationen som fick Liverpool att rasa!