Olyckligt av Olsson – styrde in kvitteringen

Uppdaterad 2011-08-21 | Publicerad 2011-08-20

Chelsea vände till seger

West Bromwich var på väg mot en jätteskräll på Stamford Bridge.

Men Chelsea lyckades vända till en 2-1-seger.

Dessvärre började vändningen med en olycklig styrning i eget mål från WBA:s Jonas Olsson.

Alex ryktas vara på väg bort från Chelsea. Och mittbacken stärkte inte sina aktier i eftermiddag.

Efter drygt tio minuter bjöd han på ett misstag som gjorde att Shane Long kunde sätta 1-0 till West Bromwich.

Några minuter i in i den andra halvleken kom kvitteringen, och dessvärre var den extra jobbig för Jonas Olsson.

Olyckligt för Olsson

Nicolas Anelka bröt sig in i straffområdet och tryckte till med högerfoten.

Olsson försökte täcka skottet, men i stället styrde han den in i eget mål.

Chelsea tryckte sedan på frenetiskt för att få till ett avgörande. Med tio minuter kvar att spela kom också utdelningen.

José Bosingwa gick runt på högerkanten och skickade in ett lågt inlägg till Florent Malouda som enkelt stötte in 2-1.

Det här var första Premier League-segern för Chelseas nye manager André Villas-Boas.

– I första halvlek led vi av ångest eftersom vi släppte in det första målet tidigt i matchen och kunde inte komma igång, säger Villas-Boas till Sky Sports.

– I halvtid pratade vi om att de skulle sluta ha ångest, det återstod ju 45 minuter av matchen. Allting kunde ju hända – och det gjorde det ju.

Long chockade Chelsea

Senast Chelsea tog emot West Bromwich på Stamford Bridge vann laget med 6-0.

Därför kom matchens första mål som en riktig kalldusch.

Chelseas Alex slarvade när han skulle ta emot en boll längst bak i backlinjen.

West Bromwichs anfallare Shane Long plockade upp bollen och satte full fart mot Chelseas vikarierande målvakt Hilario.

Alex hängde på först men ramlade sedan omkull. Long blev då själv med Hilario och rullade enkelt in 1-0.

Två mål på två matcher

Long värvades in till WBA från Reading inför säsongen och 24-åringen har fått en drömstart på sitt Premier League-äventyr.

Förra helgen blev han målskytt när Manchester Uniteds målvakt David De Gea stod för en tavla.