Men det betyder inte att laget är ofarligt.

Ranégies ersättare i anfallet, Majeed Waris, var glödhet i kväll.

Han nätade mot serieledarna Helsingborg – och gav Elfsborg en hjälpande hand i guldracet.

Häcken har hakat på i den allsvenska toppen i år.

Den största anledningen till det är Mathias Ranégie, som gjort närmare hälften av lagets mål den här säsongen.

Strax innan transferfönstret stängdes lämnade han dock laget och flyttade istället till Skåne och Malmö FF.

Chipp av Bjurström

Men det märktes inte i den första halvleken av kvällens match hemma mot serieledande Helsingborg. Ranégies ersättare i Häcken-anfallet, Majeed Waris, var glödhet.

Redan efter åtta minuter gjorde 19-åringen, som gjorde sin blott andra allsvenska match från start, 1–0 till hemmalaget. Detta då han löpte Jonas Bjurström vackert chippade fram till Waris som tog med sig bollen och sköt förbi en utrusande Pär Hansson.

Bara ett par minuter senare träffade Waris, som var ett ständigt orosmoment för Helsingborg, ribban.

– Han kunde ha gjort två-tre mål i den första halvleken, konstaterade tränaren Peter Gerhardsson till Canal Plus efter matchen.

Men något ytterligare mål gjorde inte ghananen.

Nickmål

Istället kunde Helsingborg, som spelade betydligt bättre i den andra halvleken, kvittera till 1–1 då Mattias Lindström nickade in en frispark efter 70 minuter.

– Jag sa till Edman (Erik) att slå bollen till mig, och det gjorde han. Och så touchade den fint, förklarar Lindström.

1–1 blev slutresultatet och var ganska rättvist sett över 90 minuter. Båda lagen hade kunnat göra ett par mål till, bland annat var Alvaro Santos ren i slutminuten, men Christoffer Källqvist räddade.

– Det var sånär att Alvaro fick avgöra, men 1–1 är kanske rättvist sett till målchanser och så vidare, säger Helsingborgs tränare Conny Karlsson till Canal Plus.

I och med poängen har HIF sju poäng ner till Elfsborg, som dock har en match mindre spelad. Häcken ligger fyra.