Dagens namn: Jenny, Jennifer

Arsenal spelade ut Middlesbrough

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-26

Skruvar upp temperaturen inför CL-mötet med Manchester United

I ett soligt London sköt Cesc Fábregas Arsenal till en komfortabel 2–0-seger mot Middlesbrough. Men det alla hade i tanken: onsdagens Champions League-semifinal mot Manchester United på Old Trafford.

– Vårt passningsspel och kombinationsspel var bitvis briljant, säger Arsenal-tränaren Arsene Wenger enligt AP.

Han behövde 68 minuter på sig. Sedan hade Arsenals spanske mittfältare Cesc Fábregas avgjort Premier League-mötet med Middlesbrough på Emirates Stadium i London. Och Arsenal förlängde sin svit på förlustfria ligamatcher på raken till 20 stycken.

”Han blir bättre för varje match”

1–0 gjorde Gunners lagkapten efter 26 minuter. Målet föregicks av ett drömanfall där ryssen Andrej Arsjavin spelade fram Fábregas i straffområdet som distinkt satte bollen bakom Middlesbroughs målvakt Brad Jones. Det var Fábregas första mål på över sex månader.

– Han blir bättre och bättre för varje match. Han var borta i tre månader du vet, då tar det ett tag att komma tillbaka i toppform, säger Arsene Wenger om Fábregas tuffa skadefrånvaro.

Wenger sparade Fábregas

I Middlesbrough hade förre Arsenal-spelaren Jeremie Aliadiere en tung dag och byttes ut i slutet av matchen. 2–0 kom efter 67 minuter efter en blixtrande spelvändning. Arsene Wenger plockade av sin spanske stjärna Fábregas minuten senare – för att spara honom till det som komma skall.

Möter Manchester United på onsdag

Segern innebär att Arsenal tar ett allt starkare grepp om fjärdeplatsen i Premier League. Men vad som är ännu viktigare för Londonlaget är att man skickar tydliga signaler till Manchester United: semifinalen i Champions League på onsdag kommer att bli ett sällan skådat slag.