Skyttekungarnas afton i superettan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-24

Segrar för Vasalund och Jönköping Södra

Kennedy Igboananike, Mattias Adelstam och Ricardo Santos.

De är alla aktade namn i superettan och i eftermiddag stod de för samtliga fyra mål då den nionde omgången inleddes.

Ängelholms Mattias Adelstam

Hetast var Vasalunds stjärnskott Kennedy Igboananike. Nigerianen har imponerat stort så här långt och idag kom mål nummer fem och sex när Ängelholm besegrades med 2–1 hemma på Skytteholm. Redan efter en minuts spel assisterade Thomas Carlsson den snabbe Igboananike till 1–0, men ÄFF:s Mattias Adelstam kvitterade tjugo minuter senare.

Det matchvinnande målet kom med tjugo kvar av matchen då på framspelning från Muhammed Rajad.

Santos sjunde mål

I Ljungskile fortsätter LSK att ha det svårt. Idag kom årets femte förlust och ex-allsvenskarna är förankrat i botten av tabellen. Jönköping tog därmed revansch från hemmadebaclet senast och enda målskytt i matchen blev brassen Ricardo Santos på straff i den första halvleken. Kalmarlånets sjunde mål för säsongen.

J-Södra behåller därmed sin andraplats i serien, Vasalund klättrar lite i den haltande tabellen och har samlat ihop elva poäng så här långt.