Dagens namn: Jenny, Jennifer

Svensson gjorde som Henke – segermål

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-16

Anders Svensson målade för Elfsborg mot Haladás i Uefa Europa League

Elfsborg besegrade ungerska Haladás med 3–0 i andra kvalrundan till Uefa Europa League. Segerskyttar: Anders Svensson, Stefan Ishizaki och Denni Avdic.

Anders Svensson.

Henrik Larsson satte 2–1 för sitt Helsingborg när Zestafoni besegrades tidigare på torsdagen. Och när även Elfsborg gick in i andra kvalrundan till Uefa Europa League så var det också en landslagsspelare som visade vägen. Anders Svensson prickade in sin egen retur fram till 1–0 efter 61 minuters spel på Borås Arena.

"Ishi" var stekhet

Målet föregicks av en frispark av Emir Bajrami. Efter lite strul i straffområdet kom bollen till Anders Svensson, som nickade i ribban. Returen dundrade han dock in. Stefan Ishizaki, som byttes in i paus, var strålande i andra halvlek. Efter 75 minuter träffade han ribban med ett stenhårt skott. Han drog även iväg flera fina crosspassningar som hans medspelare skapade farliga chanser av. Efter 83 minuter satt "Ishi" 2–0. Och som om det inte var nog: i matchens 90:e minut gjorde Denni Avdic 3–0. Vem assisterade? Jo, Stefan Ishizaki. Returen spelas i Ungern på torsdag.