Liverpool fick straff bortdömd:

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-23

Gör det svårare att vinna

Här är domslutet som kan avgöra Premier League.

Manchester City-försvararen Dunne räddade bollen med handen i eget straffområde – men domaren friade och Liverpool fick bara oavgjort.

– Det här är ett dåligt resultat för oss, säger managern Rafa Benitez.

Liverpool behövde en seger i hemmamatchen mot Manchester City för att inte tappa mark i kampen om ligatiteln. Men det var City som ledde efter första halvlek. Nyförvärvet Craig Bellamy tog emot en pass från Vincent Kompany genom att dra till med full kraft från straffområdesgränsen. Skottet ändrade riktning på Liverpools Alvaro Arbeloa och smet turligt in vid Pepe Reinas vänstra stolpe.

Spelmässigt bättre

Liverpool var det spelmässigt bättre bättre laget men det dröjde till den 78:e minuten innan hemmalaget kunde kvittera. Dirk Kuyt dök påpassligt upp framför mål efter ett misslyckat skottförsök från anfallskollegan Fernando Torres. Holländaren petade enkelt in bollen i mål med en yttersida.

Med fem minuter kvar uppstod den omdiskuterade situationen. Yossi Benayoun sköt ett hårt volleyskott från nära håll som målvakten Shay Given reflexräddade. Returen studsade tillbaka till Benayoun som slängde sig fram för att nicka mot mål på nytt. Citys Richard Dunne hävde sig fram för att täcka och bollen stoppades på försvararens arm.

Valde att inte blåsa

Men domaren valde att inte blåsa straff och 1–1 stod sig matchen ut vilket innebär stor fördel Manchester United i ligatoppen. De regerande mästarna leder nu Premier League med sju poäng.

– Det här var ett dåligt resultat för vår del, och det gör det definitivt svårare för oss att vinna titeln, säger Liverpools tränare Rafael Benitez till nyhetsbyrån AP.

Samtidigt försäkrar spanjoren att han inte gett upp.

– Jag är fortfarande övertygad om att vi kan ta hem det här, men då måste vi vinna kommande två ligamatcher mot Middlesbrough och Sunderland och sedan besegra Manchester United på Old Trafford. Då kan vi ha en annorlunda situation.