Sundin sköt två mål i Henkes frånvaro

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-28

Helsingborg till semifinal i Svenska Cupen efter seger mot Syrianska

Tvåmålsskytten Erik Sundin.

Henrik Larsson spelade inte – hans ljumskar krånglade. Men vad gjorde det? När Helsingborg vann mot Syrianska med 3–1 i Svenska Cupen gjorde Erik Sundin två mål. Nu är HIF i semifinal.

Det krävdes dock förlängning innan Helsingborg kunde avgöra mot superettalaget Syrianska. 1–0 gjorde Erik Sundin efter 62 minuter. Rene Makondele spelade snyggt fram Sundin till målet, som satte bollen i nät med en chipp.

Även Makondele briljerade

Imad Zatara satte 1–1-målet med tio minuter kvar att spela. HIF-målvakten Pär Hansson räddade Michael Mensahs friläge, men Zatara rullade enkelt in returen. Det hann bara gå två minuter av förlängningen innan Rene Makondele skallade in Christoffer Anderssons hörna. Och sedan stötte Erik Sundin in 3–1 i matchens 120:e minut, fint framspelad av Fredrik Svanbäck.