Dagens namn: Magnus, Måns

Liverpool vände starkt mot Bolton

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-29

Steven Gerrard hjälte efter kanonskott

Bolton ledde med 2–1 – men en utvisning förstörde dagen för Johan Elmanders gäng.

Liverpools kritiserade lagkapten Steven Gerrard slet sig loss från sin punktmarkering – och låg bakom Liverpools mäktiga vändning till 3–2.

Gerrard avgjorde med ett kanonskott i nättaket.

Det var två lag med stukat självförtroende som kom till mötet på Reebok Stadium. Bolton hade inlett serien med två 1–0-förluster och tippade topplaget Liverpool hade bara tre poäng på tre matcher.

I 33:e minuten spräckte Bolton till slut sin nolla i målkolumnen. Vid en hörna nickade Johan Elmander ner bollen till Kevin Davies som tryckte in 1–0.

Men Liverpools svar kom snabbt när Glen Johnson skottfintade sig fri och placerade in 1–1.

Elmander utbytt

Bolton såg ut att gå mot tre poäng när Kevin Davies strax efter paus nickade ner bollen till Tamir Cohen som direktsköt 2–1.

Men i 54:e minuten inträffade något som vände matchen. Sean Davies rev ner Lucas, fick sitt andra gula kort och visades ut.

Bara två minuter senare – efter att Steven Gerrard hunnit med att pricka ribban – bröstade Dirk Kuyt ner bollen till Fernando Torres som kvitterade. Strax efteråt byttes anfallaren Elmander ut mot försvararen Chris Basham.

Jätteräddning

Från läktaren kunde Elmander sedan se Liverpool sätta in en massiv press. Och till slut – i 83:e minuten – nickade Torres ner bollen till Gerrard som dundrade in 3–2 i nättaket.

Liverpools lagkapten, som kritiserats efter en svag säsongsinledning, hade under hela första halvlek haft Fabrice Muamba hängande som ett plåster på sig, men efter utvisningen fick Torres de ytor man inte får ge till en spelare av hans kaliber.

Det avgjorde matchen.

Torres hade läge att putsa segersiffrorna till 4–2, men Boltons målvakt Jussi Jääskeläinen svarade för något som måste kandidera till säsongens räddning i Premier League.

För Liverpool var segern nödvändig för att inte tappa ännu mer mark till Chelsea som har full pott efter fyra omgångar.