Drömfrispark när Inter gick vidare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-09

Balotelli dundrade in 2–0 och frälste Giuseppe Meazza

Inter är vidare i Champions League – efter ett drömmål från Mario Balotelli, 19.

Den stenhårda frisparken från 34 meters avstånd betydde 2–0 till Inter som besegrade Rubin Kazan i ödesmatchen.

Inter var förvarnat då Kazan tidigare lyckats med att besegra Barcelona på självaste Camp Nou.

När Dynamo Kiev chockade Barcelona genom att sätta 1–0 redan i andra minuten var både Inter och Rubin Kazan borta från vidare avancemang. I det läget behövde båda lagen en seger för att gå vidare.

Men paniken hann aldrig riktigt infinna sig på Giuseppe Meazza.

Stenhård frispark

I den 31:e minuten förarbetade Javier Zanetti fint till Mario Balotelli som nådde bollen precis innan kortlinjen och klackade in bollen till Samuel Eto'o som dundrade in 1–0 med vänstern – kamerunierns första mål i årets Champions League.

Efter paus satsade ryssarna allt framåt och skapade en del giftiga lägen. Men Julio Cesar höll tätt och i stället kunde Inter flytta upp positionerna.

I den 64:e minuten dog spänningen – tack vare ett drömmål. På en frispark 34 meter från målet fick Mario Balotelli på en sagolik träff.

Kazan trea i gruppen

Bollen gick nästan mitt i målet, men skruven var så lurig och skottet så hårt att Sergej Ryzhnikov var chanslös. Bollen touchade dessutom på Christian Noboa, vilket friar Ryzhnikov från en målvaktstavla.

”Super-Mario” har ett rykte om sig att vara lynnig i humöret (minns bara hans utvisning mot Sverige i U21-EM), men i sina bästa stunder är han lysande. Den här matchen lämnade han också i förtid, i den 76:e minuten, men inte på grund av en dum eftersläng utan på grund av kramp.

Fotnot: Barcelona vände 0–1 till 2–1 mot Kiev, så det hade räckt med oavgjort för Inter. Kazan slutade trea i gruppen och är klart för spel i Europa League.