Dagens namn: Ludvig, Love

Bajen och DIF under strecket

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-18

”Tack Gud för Alvaro”

Söndagen innebar en stor förlust för stockholmslagen Djurgården och Hammarby, trots att de inte spelade.

Örgryte slog Helsingborg med 3-0 och även BP tog en 3-0-seger, mot Örebro, vilket innebär att stockholmslagen halkar ner under strecket och förmodligen kan räkna med minst kvalspel.

– Tack Gud för att Alvaro är igång igen, säger Öis-tränaren Åge Hareide till PPV.

Alvaro Santos var Örgrytes stora hjälte på söndagen. Brassen gjorde två mål och låg bakom ett när Helsingborg besegrades med 3-0.

Santos fälldes efter 24 minuter av Joel Ekstrand i straffområdet. HIF-backen fick syna det röda kortet och Santos rullade kyligt in 1-0.

Vid det andra målet hade brassen sedan hjälp av en HIF-försvarare till som styrde in bollen i eget mål innan Santos spikade segern med sitt 3-0-mål på en retur efter 64 minuter.

– Alvaro visar vilken klasspelare han är. Han är på rätt ställe vid rätt tid. Tack Gud för att Alvaro är igång igen, säger tränaren Åge Hareide till PPV.

”Måste bli mycket bättre”

Trots den överlägsna segern var Hareide ändå inte nöjd med sitt lag.

– Vi måste bli mycket bättre. Det känns konstigt att säga att vi inte spelar bra när vi vinner med 3-0 mot Helsingborg, men det är mycket tack vare utvisningen. Vi måste bli mycket bättre.

Segern innebär att Örgryte tar steget upp förbi Hammarby och ligger nu på kvalplats. Men upp till säker mark är det långt efter att även Brommapojkarna vunnit med 3-0.

Bröderna Albornoz, Mauricio och Miiko, satte varsin balja och Olof Guterstam avslutade målskyttet efter 52 minuter.