Fransk seger med hjälp av målkamerorna

Publicerad 2014-06-15

Målkamera-teknologin används för första gången i årets VM.

När Frankrike gjorde 2-0 mot Honduras kom den för första gången till användning.

– Mycket bra, det här har jag saknat. Det är så avgörande situationer, säger Erik Hamrén i SVT.

Frankrike kom in i andra halvlek med 1-0-ledning och en man mer på plan. Och bara tre minuter in i andra akten så punkterade mer eller mindre Les Bleus matchen med 2-0.

Men frågan är om det målet hade tilldömts om inte VM hade den här nya målkamerateknologin.

Karim Benzema avslut gick nämligen stenhårt i insidan av stolpen, flög längs med mållinjen innan Honduras målvakt Noel Valladares fumlade lite med bollen innan han fick tag på den.

Kraftiga protester

På reprisbilderna såg det först ut som han räddade den på rätt sida linjen, men domarna kunde ta hjälp av de nya målkamerorna och se att bollen, när den var i luften, var någon enstaka centimeter över mållinjen.

– Oerhört skönt att domarna slipper ta det beslutet, säger Markus Johannesson.

Målet rörde upp starka känslor på sidlinjen där Honduras tränare Luis Suarez protesterade kraftigt och sedan hade en lång diskussion med sin franske motpart Didier Deschamps.

Benzema tvåmålsskytt

"Videomålet" blev bokfört som ett självmål av målvakten Valladares. Men trots det skulle Karim Benzema kliva av som tvåmålsskytt. I efterdyningarna till en frispark så snappade Real Madrid-forwarden upp bollen till höger i straffområdet och stänkte upp 3-0 i taket bakom Valladares.

– Frankrike har inte satts på prov, det är en bra dag på jobbet och de går hem med tre poäng, säger Markus Johannesson.