HIF:s svit bruten i heta Skånederbyt

Uppdaterad 17.36 | Publicerad 17.00

Helsingborgs IF hade en svit på sju raka matcher utan förlust.

Den bröts med en storförlust inför storpublik.

– Vi kommer ner på jorden igen och får börja om med det enkla, säger målvakten Kalle Joelsson till Max.

9 915 personer hade tagit sig till Olympia för att se HIF som plötsligt blivit ett topplag i superettan.

De flesta gick hem besvikna, eftersom Trelleborgs FF gjorde matchens tre enda mål.

Drömmål

Det var inget fel på kvaliteten på i avsluten från TFF:s offensiva spelare i slutet av första halvlek.

Filip Bohman prickade in 0–2 från långt håll och dessförinnan bjöd Pierre Larsen på matchens delikatess.

Dansken cykelsparkade in bollen efter ett inlägg från Filip Bohman.

På tilläggstid placerade Eren Alievski in 0–3.

– Tung förlust. Vi kommer inte upp i nivå alls här i dag. En rättvis 3–0-seger till Trelleborg skulle jag säga, säger HIF-målvakten och lagkaptenen Kalle Joelsson till Max.

HIF är på tredje plats i superettan och TFF ligger åtta.

Sviten bruten

HIF kämpade i botten av superettan förra säsongen och gjorde samma sak i våras.

Men under sommaren har HIF varit superettans bästa lag och hade sju raka matcher utan förlust inför matchen mot TFF. Dessutom var sex av de sju matcherna segrar.

Ett annat Skånelag som var i farten i superettan under söndagen var den formsvaga serieledaren Landskrona Bois, som studsade tillbaka efter ett par förluster och vann med 3–0 borta mot IK Oddevold.

Gefle IF tog en tung bortaseger i bottenstriden. Anton Lundin avgjorde med 20 minuter kvar att spela mot bottenkollegan Skövde AIK.

Även IK Brage och Örgryte IS möter varandra under söndagen.