Dagens namn: Lennart, Leonard

Oavgjort – efter stort straffkaos

Uppdaterad 2024-06-26 | Publicerad 2024-06-25

DORTMUND. Kylian Mbappé var tillbaka i spel och gjorde mål direkt, men det räckte inte till seger.

Robert Lewandowski kvitterade – efter ett stort straffkaos.

– Vi borde ha avgjort matchen, säger Bradley Barcola.

Näsbrottet till trots – när grupp D skulle avgöras under tisdagen var Frankrikes storstjärna Kylian Mbappé, 25, tillbaka i startelvan.

Då small det direkt.

I den 56:e minuten klev han fram från straffpunkten och gav sitt Frankrike ledningen.

Sedan firade han med att ta av sig masken och jubla framför publiken.

Men det räckte inte till seger.

Fotbolls- EM: Spelschema med alla matcher och tv-tider

Kylian Mbappé inledde målskyttet från elva meter och slet av sig sin mask.

Straffkaos

För i den 79:e minuten var det Polens tur att få straff, varpå deras största stjärna Robert Lewandowski – som också varit skadad – klev fram.

Han slog en märklig straff där han stannade upp i ansatsen för att försöka lura målvakten Mike Maignan, men Maignan gick åt rätt håll och räddade.

Problemet? Den franske målvakten lämnade sin linje för tidigt och straffen fick slås om.

Då gjorde Lewandowski exakt samma sak igen, fast med bättre precision.

– Han har övat på den där strafftekniken på träningarna. Så länge det blir mål spelar det ingen roll hur det ser ut, säger Polens förbundskapten Michał Probierz.

Frankrike ”bara” tvåa

Matchen slutade 1–1 och eftersom Österrike skrällde mot Nederländerna i den andra matchen innebär det att Österrike (!) vinner gruppen.

Frankrike går vidare som tvåa och kommer att ställas mot tvåan från grupp E, som ännu inte har avgjorts, i åttondelsfinal.

Om Belgien skulle ta hem den gruppen ser det kommande motståndet någorlunda beskedligt ut för Frankrike som då kan ställas mot Rumänien, Slovakien eller Ukraina.

Nederländerna är vidare som grupptrea.

Polen är utslaget.

– Men vi kan vara stolta över oss själva, säger Lewandowski i den mixade zonen efteråt.

Polens Robert Lewandowski tryckte in slutresultatet 1–1, också det från straffpunkten.