Hjälper Benitez att behålla jobbet

Rafael Benitez fick äntligen jubla i Premier League.

Det ska han tacka Fernando Torres för.

Den spanske anfallaren gjorde två mål när Chelsea bröt en segerlös svit.

– Som jag sagt tidigare. Om laget spelar bra och skapar chanser kommer Fernando göra mål, säger Benitez enligt Sky Sports.

Torres blev tvåmålsskytt mot Sunderland.

Den 20 oktober vann Chelsea mot Tottenham med 4–2 på White Hart Lane. Sedan dess har klubben gjort ett managerbyte – Roberto Di Matteo ut och Rafael Benitez in – och spelat sju raka ligamatcher utan vinst.

I dag bröts trenden.

Benitez, som har fått ta emot väldigt mycket negativa sånger och banderoller från fansen, fick äntligen jubla som Chelsea–manager i Premier League.

Laget vann med 3–1 borta mot Sunderland.

Torres tvåmålsskytt

Fernando Torres gjorde mycket mål under Benitez ledning i Liverpool och nu kan det vara så att managern har fått fart på anfallaren i Chelsea. Torres gjorde Londonklubbens två första mål i lördagens segermatch, hans första ligamål sedan 6 oktober.

Det första stötte han in efter ett inlägg från Eden Hazard och det andra sköt han in från straffpunkten.

– För mig är det viktigaste att han har självförtroende. David (Luiz) har mycket självförtroende, men Fernando sa: ”ja, jag kommer att ta den och jag kommer att göra mål”, säger Benitez.

Larsson syndabock

Sebastian Larsson, som startade för Sunderland, orsakade straffen när han fällde Ramires i slutet av första halvlek.

Juan Mata gjorde 3–0 i början av andra och med 25 minuter kvar på klockan reducerade Andy Johnson till 3–1.

Det här var Benitez andra seger som manager för Chelsea, han vann mot FC Nordsjälland i veckans Champions League.