Dagens namn: Jenny, Jennifer

Brassarna chockvände – Davies en förlorare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-28

USA hade 2–0 i för-VM-finalen – Brasilien vann med 3–2

Brasilien mot USA i finalen i Confederations Cup. Med från start: Hammarbys amerikanske anfallare Charlie Davies. På andra sidan: världsspelare som Kaká och Robinho. Efter en sagolik vändning kunde Brasilien vinna med 3–2.

– Vi var lite rädda ett tag men sån tur var lyckades vi komma tillbaka, säger tvåmålsskytten Luis Fabiano.

Brasilien är självklart gigantiska storfavoriter. Men ett uträknat USA har allt att vinna och en ny amerikansk idrottsbragd ligger i luften. För Brasilien startar Kaká, Robinho och Luis Fabiano. Förbundskaptenen Dunga har inte gjort några förändringar från det lag som besegrade Sydafrika med 1–0 i semifinalen.

Charlie Davies assisterar till 2–0

Brasilien är regerande mästare och ska försöka ta sin tredje för-VM-titel. USA å andra sidan spelar sin första final någonsin i en FIFA-turnering. På herrsidan, ska tilläggas. Och man fortsatte att skrälla i finalen. Clint Dempsey stötte in 1–0 på ett inlägg efter tio minuter. Julio Cesar i Brasiliens mål var chanslös.

Fabiano reducerade med jätteskott

Efter 27 minuter utökade Landon Donovan ledningen till 2–0. Charlie Davies står för en enormt fin framspelning från vänsterkanten.

40 sekunder in i andra halvlek överraskade Fabiano USA:s målvakt Tim Howard med ett jätteskott och helt plötsligt var det reducerat. Efter 74 minuter sätter Fabiano sitt andra mål när han nickar in Robinhos ribbretur och vann där med skytteligan i turneringen.

Lucio avgjorde

– Jag är glad att jag lyckades nå mitt mål. Efter att jag misslyckades att göra mål mot Sydafrika var det väldigt skönt att jag gjorde två nu och hjälpte Brasilien att vinna titeln.

Och som om det inte var nog: med sex minuter kvar nickar Lucio in 3–2, stolpe in. En makalös vändning är ett faktum.

– Jag är mer glad över titeln än målen. Vi var rädda ett tag men sån tur var lyckades vi komma tillbaka, säger Fabinao.