Publicerad 2016-02-04

John Guidetti gjorde ett kanonmål när Celta Vigo tog sig till cupsemi.

Där väntade rena mardrömmen.

Svensken spelade 78 minuter när hans lag utklassades av Sevilla.

Celta Vigo har tappat mark i La Ligas toppstrid. Efter att ha dansat med jättarna Barcelona och Real Madrid de tio första omgångarna parkerar John Guidettis lag nu på sjunde plats.

I cupen har det gått bättre, vilket de delvis har kunnat tacka sin svensk för. I kvartsfinalen mot Atletico Madrid bombade han in 3–2-bollen från 30 meter och säkrade därmed avancemanget.

Två mål av Gameiro

I semifinalen mot Sevilla startade John Guidetti på topp. Celta såg ut att hålla matchen mållös till paus, men i den sista ordinarie minuten nickade backen Adil Rami in en hörna för Sevilla.

Tio minuter in på andra halvlek vann fransmannen Kévin Gameiro en löpduell mot Jonny Otto och lyfte kontrollerat in 2–0 i höger kryss. Ett par minuter senare rusade Gameiro i djupled igen. Bollen kom perfekt och anfallaren tunnlade in 3–0, vilket till slut blev 4–0.

Guidetti då?

Hans mest minnesvärda aktion kom vid ställning 1–0. Mittfältaren Pablo Hernández skottförsök hade blockerats av Sevillabacken Timothée Kolodziejczak, som hade slängt sig med dobbarna framåt.

Barcelona också mot final

Guidetti tyckte att fransmannen borde ha straffats för tilltaget, så när spelet var avblåst demonstrerade han tacklingen för domaren. John sprang fram och tacklade på ett liknande vis, men ut i tomma luften, för att påvisa brutaliteten. Men trots den lysande skådespelarinsatsen förblev Kolodziejczak ostraffad.

Returen i Vigo spelas nästa torsdag. Den andra semifinalen ser ut att vara avgjord sedan Barcelona vunnit hemmamötet mot Valencia med 7–0 och nu bara kan stöka av sin retur.