Klose har startat jakten på Ronaldo

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-13

Anfallaren nätade när Tyskland showade

Miroslav Kloses jakt på Ronaldos målrekord har startat.

I kväll satte Bayern München-anfallaren sitt elfte VM-mål när Tyskland slaktade Australien med 4–0.

– Jag var på rätt ställe vid rätt tidpunkt, säger Klose.

Tyskland bjöd verkligen på en fantastisk uppvisning mot Australien.

Redan efter åtta minuter smekte Mesut Özil fram bollen till Thomas Müller som spelade snett inåt bakåt till Lukas Podolski som skickade upp 1–0 i nättaket med en sträckt vrist.

Klose nickade till

Dominansen fortsatte och Miroslav Klose hann bränna två bra lägen innan han satte 2–0 i den 27:e minuten. Australiens målvakt Mark Schwarzer ”hängde tvätt” på ett inlägg från Philipp Lahm och knoppade in sitt elfte mål i VM-sammanhang.

Klose – som gjort mål i tre VM-premiärer i rad – har nu ”bara” fyra mål kvar till brassen Ronaldos rekord på 15 VM-mål.

Det var länge osäkert om Klose – som varit ifrågasatt den här säsongen – skulle få starta matchen, men förbundskaptenen Joachim Löw visade fingertoppskänsla som till slut valde Klose som ensam anfallare.

Första målet för Müller

Tyskland, anförda av spelgeniet Mesut Özil, spelade bländande och hade bud på att utöka ledningen, men brände flera fina lägen. Och till slut, i 69:e minuten, kom 3–0 då 20-årige Thomas Müller vände bort Scott Chipperfield och placerade in sitt första landslagsmål via stolpen.

Direkt efter målet byttes Klose ut mot Cacau – som på sitt första tillslag en minut senare petade in 4–0 på en fin framspelning från Özil.

Tyskarna svarade för VM:s mest imponerande insats hittills.