Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-20

Christian Poulsen hjälte efter dansk skalle

Först höll han på att bli syndabock efter en huvudlös passning. Sen räddade hans skalle Danmark mot Kamerun.

– Ja, det var en rejäl smäll, säger Christian Poulsen till Sportbladet.

Inför Danmarks måstematch mot Kamerun valde förbundskaptenen Morten Olsen att överge sin 4–4–2-formation mot ­Holland för ett försiktigare 4–5–1.

Christian Poulsen utsågs till defensiv balansspelare.

Resultatet: en känslomässig berg- och dalbana för Poulsen – och de danska fansen.

I den tionde minuten spelade Juventus-spelaren nonchalant bollen i sidled mot Simon Kjær, men Kameruns Pierre Webo hann emellan och spelade påpassligt fram Samuel Eto’o till 1–0.

– Det var ett stort fel av mig. Jag blev riktigt… vad säger man på svenska… förbannad?, säger Poulsen till Sportbladet efter matchen.

Danmark var skärrat.

Men inte uträknat.

Låg däckad

En briljant långboll från Kjær efter en halvtimme såg till att Dennis Rommedahl kunde servera Nicklas Bendtner till 1–1.

Och när Rommedahl efter en timmes spel elegant skruvat in 2-1 till Danmark var det Christian Poulsens tur att spela hjälte.

Om än på ett något okonventionellt sätt.

Först föll han i eget straffområde efter att ha petat undan bollen för Achille Emana.

Och innan han hann ta mark small det.

18-årige Vincent Aboubakars jätteskott gick rakt på danskens skalle – som räddade ett kvitteringsmål för Kamerun.

Poulsen låg däckad i över en minut innan han kunde resa sig mot en dansk seger och tre livsviktiga poäng.

– Det var en massa chanser åt båda håll. En deijlig seger, nu är vi med igen i VM.