Syrianska höll en tyst minut och höll upp en banderoll

Det budskapet framförde Syrianskas och Väsbys spelare för att hedra mördade fotbollsspelaren Eddie Moussa.

– Det är bra att visa att man bryr sig, säger vännen och Syrianskaspelaren Robert Massi

Robert Massi har aldrig spelat i samma lag som Eddie Moussa, men var god vän med Assyriskaspelaren som mördades natten till torsdagen på en spelklubb i Södertälje.

– Det har känts som en film. Jag kände både Eddie och hans bror (som också sköts till döds) och tror fortfarande att jag ska se dem, säger Massi.

– Vi brukade spela på gårdarna ihop och jag spelade lite för dem i dag. Hade jag gjort mål hade jag gjort en målgest för dem.

Matchen Syrianska-Väsby, likt övriga superettanmöten under söndagen, inleddes med en tyst minut för mordoffren. Därtill höll spelarna upp en stor banderoll med texten "Säg nej till våld!".

– De var våra bröder. I de här lägena finns absolut ingen rivalitet, säger Syrianskas tränare Özkan Melkemichel.

– Det var lite deppigt i dag. Det brukar vara ganska livat på våra matcher, men i dag var det inte mycket sådant.

Superettans tabelltopp är ett fortsatt gytter.

I går plockade både Ljungskile och Syrianska in på ett förlorande Degerfors.

– Du såg hur det såg ut därute. Serien är jämn och allt kan hända, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel sedan Södertäljelaget med nöd och näppe besegrat Väsby.

Ljungskile vann mot Degerfors, medan Peter Ijeh ordnade ett sent segermål för Syrianska mot nästjumbon Väsby.

Därmed är de båda vinnarlagen nu bara tre poäng bakom serieledande Degerfors i en haltande tabell. Och fortfarande i den fjortonde omgången är superettan vidöppen.

– Serien är lång. Men det är klart att det är tacksamt att vi plockade in lite, säger Syrianskatränaren Özcan Melkemichel.

Hans lag var nära att lämna Södertälje Fotbollsarena med 0-0 i bagaget, men efter Ijehs nickmål i den 87:e minuten kunde tränaren andas ut.

Men ändå var han inte nöjd med sin matchhjälte:

– Ijeh hade det lite tungt. Han kan bättre.

Faktiskt hade hela laget det tungt mot bottengänget Väsby. I första halvlek var gästernas Magnus Eriksson farlig flera gånger om, men i andra tog Syrianska över spelet.

Trots flera bra lägen uteblev dock de riktigt vassa avsluten och Rabi Elia missade dessutom chansen att ge laget ledningen på straff.

– Vi hade inte fått en straff på mer än två år, och så missade vi, säger mittfältaren Robert Massi.

I Ljungskile hade Martin Smedberg-Dalence mer lycka med sitt straffskytte. Hans mål i den 74:e minuten betydde 2-0 mot serieledande Degerfors, som alltså missade chansen att rycka i tabelltoppen.

– I varenda lag jag har spelat i så har det här känts som mardrömsbortamatchen, säger Degerfors målvakt Sebastian Karlsson till Karlskoga-Kuriren.