Dagens namn: Harry, Harriet

Oväntad förlust för Mallorca

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-31

Ledning med 1–0 och straff. Allt såg ut att gå ligafyran Mallorcas väg borta mot bottenlaget Xerez. Men Aritz Aduriz missade straffen och med två mål i andra från Carlos Calvo kunde Xerez ta sin andra seger för säsongen. Mallorca tappade till femte och har fem poäng upp till trean Valencia som förlorade mot nya fyran Sevilla, 1–2. Alvaro Negredo satte båda målen för Sevilla.

missade straff Aritz Aduriz.

I bottenregionen lämnade Zaragoza över näst sista plats till Teneriffa. Ö-laget ledde med 1–0 men tre mål de sista 13 minuterna innebar seger, 3–1, för Zaragoza.

Ett annat ö-lag, Malaga, tog sig dock upp på lite säkrare mark efter 2–0 mot Bilbao.

Henok Goitoms Almeira, också i poängbehov, hade 1–0 mot Valladolid som dessutom fick Manucho utvisad redan i 37:e. Men 13 minuter efter att Goitom lämnat matchen kunde César Arzo fastställa 1–1 i 81:a minuten.

Med två mål såg Francisco Juanfran till att Osasuna klättrade upp till mitten av tabellen efter 2–0 borta mot Villarreal. Efter förlusten blev Villareals tränare Ernesto Valverde den sjätte tränaren i La liga som fått sparken den här säsongen.

Topplagen Barcelona och Real Madrid vann båda på lördagen.