Gais-tränaren riktigt besviken på sitt lag – ”Ska ta ett allvarligt snack med några”

Malmö FF skapade betydligt mest på hemmaplan mot Gais när de vann med 1–0.

Gais-tränaren Alexander Axén var inte alls nöjd med sina spelare.

– Några är alldeles för tama och jag ska ta ett allvarligt snack med dem, säger Axén till Canal Plus.

Malmö FF

Malmö FF inledde matchen mot Gais med en tokoffensiv.

Efter elva minuters spel borde Daniel Larsson när han helt fri nådde Ricardinhos inlägg från vänster, men bollen gick utanför.

Drygt tio minuter senare kom dock den välförtjänta hemmaledningen. Ivo Pekalski skarvade in Wilton Figueiredos frispark.

Gais nära kvittering

Efter den första halvleken borde Malmö ha gjort några fler mål än ett, men det blev inga fler, även om Pekalski i halvlekens slutminut var väldigt nära att nicka in 2–0.

I den andra halvleken förbättrade Gais sitt spel något och deras farligaste chans kom i den 50:e minuten när Jesper Florén drog till med ett överraskande skott som Johan Dahlin turligt plockade.

Gais-defensiven gjorde det svårare för Malmö att skapa chanser men det var också många bra lägen som sumpades av MFF:s offensiv.