Publicerad 2013-08-10

Hemmalaget hade tre matcher i rad utan seger, bortalaget fyra.

Men med matchens enda mål på Kopparvallen bröt Halmstad sin svit.

För hemmalaget Åtvidaberg fortsätter däremot de offensiva problemen.

Han höll på att sätta ettan redan efter 70 sekunder av matchen. Och efter fem minuter hade Halmstads Mikael Boman sin andra heta målchans mot Åtvidaberg borta.

Helt följdriktigt blev det också han som avgjorde matchen - även om det tog nästan en timme.

I 59:e minuten satte Boman 0–1 bakom Henrik Gustavsson i Åtvidabergs-målet och såg till att Halmstad tog säsongens andra bortaseger och tredje trepoängaren totalt denna säsong.

Då saknade ändå HBK de två avstängda Kristian Steindorsson och Richard Magyar samt sjuke Christian Jardler.

Åtvidaberg saknade i stället sitt offensiva spel och att tränaren Peter Swärdh bytte ut båda sina anfallare, Ricardo Santos och John Owoeri, hjälpte inte, inte heller att plocka av kultspelaren Kristian Bergström från planen.

I en totalt sett ganska dålig match kunde Halmstad hålla undan och ta en riktigt viktig seger mot ett Åtvidaberg där Martin Christensen är den ende som får godkänt framåt och där Mohammed Abubakari trots allt borde ha satt något av de två jättelägen han fick första minuterna av andra halvlek.