Hyllade 'The Mauler' – sen kickade Zlatan

Uppdaterad 2013-09-23 | Publicerad 2013-09-22

Zlatan: Det var ett snyggt mål

PARIS/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic såg Alexander ”The Mauler” Gustafssons titelmatch mot Jon Jones i MMA – och han lät sig inspireras.

Efter fem minuter av miljardmatchen mot Monaco kickade Zlatan in 1-0 med en flygande spark.

Radamel Falcao svarade för kvitteringen när "El Cashico" slutade 1-1.

– Vi gör ett misstag och får betala för det, säger en frustrerad Zlatan.

Alexander Gustafsson förlorade natten mot söndag titelmatchen i UFC mot Jon Jones. Trots det hyllades 26-åringen stort för insatsen, bland annat av fotbollslandslagets lagkapten Zlatan Ibrahimovic.

"Ett stort grattis, för mig är du segraren. Äntligen en till som sätter Sverige på kartan. Jag är väldigt stolt över dig. Fortsatt kämpa och se dig själv som mästaren. Mvh Zlatan", skriver stjärnan på Facebook.

Zlatan: Var ett snyggt mål

På söndagskvällen var det Zlatans tur att gå upp i en titelmatch, mot värste konkurrenten i ligan Monaco. Då dröjde det bara fem minuter innan 31-åringen satte sitt avtryck – med en kampsportsinspirerad spark.

– Ja, det var ett snyggt mål men jag har sagt det förr. Det spelar ingen roll för mig om jag gör mål. Det viktigaste är att laget vinner, säger en frustrerad Zlatan efter matchen.

Maxwell slog inlägget till svensken som hann före målvakten och flygande med sträckt ben stämplade in 1-0.

Ibrahimovic har ett förflutet inom kampsporten och har själv förklarat vissa av sina färdigheter på fotbollsplanen med träningen han då fick. 31-åringen är också en erkänd kampsports-fantast och har bland annat synts i publiken på K1-galor i Globen.

– Jag tränade taekwondo under många år, men jag vet inte om det kan kopplas till det. Många har frågat mig om det gett mig fördelar eller hjälpt mig, men jag vet inte. Jag känner att jag kan göra akrobatiska rörelser, sa Zlatan förra året i en intervju med Kanal 5.

”Får betala för ett misstag”

Efter målet dog dock Zlatans lycka ut. Svensken missade ett koppel av chanser, bland annat en nick helt ostörd och ett öppet friläge. I andra halvlek fortsatte 31-åringen med att lyckas skjuta på sig själv vid en bra chans nära mål.

Inte heller anfallspartnern Edsin Cavani hade någon större lycka. På övertid missade nyförvärvet från Napoli två jättechanser för PSG.

Istället var det Monacos superstjärna som replikerade och räddade en poäng för gästerna. Radamel Falcao, värvad under sommar från Atlético Madrid för omkring 520 miljoner kronor, kastade sig uppoffrande fram på ett inspel från Joao Moutinho efter 20 spelade minuter och styrde in kvitteringen.

– Vi gör ett misstag och får betala för det. Vi borde ha vunnit den här matchen. Men vi släpper in ett onödigt mål, därför vinner vi inte. Men säsongen är lång. Vi kommer igen, säger Zlatan.

1-1 blev slutresultatet i det första mötet mellan de nya miljardbyggena PSG och Monaco i vad som kommit att kallas ”El Cashico”. Duon är därmed fortsatt obesegrade men Monaco leder Ligue 1 två poäng före rivalen.

PSG drabbades också av ett mycket tungt avbräck när backstjärnan Thiago Silva klev av med smärtor i låret redan efter en kvart. Det var också hans ersättare Zoumana Camara som förlorade kampen med Falcao vid gästernas mål.