Efter mardrömslandningen: foten inte bruten

Publicerad 2013-12-16

Anfallaren klarade sig mirakulöst från fraktur

Med hela sin kroppstyngd landade Swansea-anfallaren Nathan Dyer snett på sin högra fot.

Många trodde att det rörde sig om ett benbrott, men sent på söndagskvällen kom ett glädjebesked från klubben.

"Första röntgen visar ingen uppenbar fraktur på Dyers fotled", skriver Swansea på sin officiella Twitter.

Först blev Nathan Dyer målskytt för Swansea. I den tolfte minuten vräkte han sig fram mellan två Norwich-försvarare och med en retfull touch lyfte han bollen över målvakten John Ruddy till 1-0 för bortalaget.

Men en minut före halvtid vände turen för 26-åringen. I en luftduell med Norwichs Sebastien Bassong föll Dyer till marken och med hela kroppstyngden trampade han ned på sin högra fot – som var helt snedvriden vid landningen.