Nytt publikrekord – men Bajen mållöst

Publicerad 2014-03-04

Det var storpublik på Tele2 arena i kväll.

7 875 personer hade kommit för att se Hammarby-Ängelholm i svenska cupen.

Men hemmasupportrarna fick åka hem besvikna – trots stor Bajen-press blev det 0-0.

I går skrev Sportbladet om att Hammarby skulle sätta publikrekord för en match i svenska cupens gruppspel. Så blev också fallet: med 7875 åskådare krossades den gamla noteringen på 4 531 (Malmö-Öster i fjol).

Men någon målfest blev det inte på Tele2 arena.

Matchen slutade 0-0, vilket Ängelholm lär vara mest nöjda med.

Den första halvleken tillhörde helt och hållet Hammarby som skapade fem-sex öppna lägen framför Ängelholms storspelande målvakt Matt Pyzdrowski. Framförallt nyförvärvet Pablo Pinones Arce tog sig till fina chanser utan att få till avsluten fullt ut.

Ribbträff

Närmast kom han när han styrde en boll i ribban efter ett inlägg från en annan ny Bajen-spelare, den norske yttermittfältaren Fredrik Torsteinbö.

Men ställningen var alltså 0-0 i paus.

I den 50:e minuten blev Johan Persson utvisad . Mittfältaren tog sitt andra gula kort på mittplan, vilket ändrade matchbilden. Med tio man lyckades inte Hammarby hålla trycket uppe på samma sätt och Ängeholm tog sig in i matchen steg för steg. Ändå var det Hammarby som var närmast segern, med bland annat nya lägen för Pablo Pinones Arce. Även Kennedy Bakircioglü och Lars Fuhre hade jättechanser att avgöra på slutet, men Matt Pyzdrowski stod i vägen för precis allt.

Efter matchen hade Hammarbys tränare Nanne Bergstrand blandade känslor.

– Vi släpper inte till en målchans i matchen, även med tio man, vilket är en bra sak i sig. Vi har också en hel del målchanser, jag tror att det är tolv, och vi skapar även med en man mindre.

– Men vi är inte nöjda med att inte göra mål på tolv chanser.

Matchen ingår i grupp 1 där Malmö FF slog Degerfors med 7-1 i helgen.