Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Messi missade – då avgjorde Villa

Uppdaterad 2011-10-20 | Publicerad 2011-10-19

Barcelona bjöd på kavalkad av brända målchanser

Barcelona och Leo Messis misskavalkad gjorde förväntade segermatchen mot Viktoria Plzen spännande.

Först efter 82 minuter kunde David Villa stänga matchen med sitt 2-0-mål.

Matchen är Barcelonas 13:e raka utan förlust i säsongsupptakten vilket är nytt klubbrekord.

Messi hade ingen stor kväll – då klev Villa fram.

Leo Messi träffade stolpen två gånger, bröts vid nästan öppet mål vid lika många tillfällen och hade ytterligare minst tre fina chanser att bli målskytt mot Viktor Plzen. Allt stämde för 24-åringen som hade lekstuga hemma på Camp Nou – fram till avslutningarna.

Iniesta öppnade målskyttet

Då fick två andra stjärnor kliva fram istället.

Andreas Iniesta gjorde 1-0 vackert redan efter tio minuter, men det skulle alltså ändå bli spännande. När Barcelona missade chans efter chans att stänga matchen stack Plzen plötsligt upp och hotade hemmalaget.

Dani Alvés krockade med målvakten Victor Valdés och var nära att bjuda gästerna på ett helt öppet mål. Men det blev ingen skräll.

Slog in retur

Efter 82 minuter kunde hemmapubliken andas ut när ett fullständigt överlägset Barcelona äntligen kunde göra 2-0. Messi låg återigen bakom målet när han trollade sig fram till ett bra läge men fick se avslutet blockeras i sista stund. Villa snappade istället upp returen och slog in tvåan i det öppna målet.

Barcelona står nu på sju poäng efter tre matcher, lika många som Milan, och är på väg mot åttondelsfinalerna i Champions League.