Detta efter 3–0 mot Paraguay i kvällens final.

Sedan 1995 har två länder delat på titeln som Copa Américas mest framgångsrika lag någonsin. Detta med 14 titlar var.

Men nu är Argentina nedpetat till andra plats i maratontabellen.

Två mål i första

Uruguay tog sent på söndagskvällen hem den 43:e upplagan av turneringen då de 3–0-besegrade Paraguay i finalen.

Segern grundlades i den första halvleken då de först, något turligt, gjorde 1–0 genom Luis Suarez i den tolfte minuten.

En knapp halvtimme senare var det dags igen. Néstor Ortigoza tappade bollen till Arévalo Ríos en bit utanför straffområdet. Rios spelade då fram till Forlán som några meter in i straffområdet slog till med ett distinkt vänsterskott mot den högra stolpen som målvakten Justo Villar var chanslös på.

Eguren nära att näta

Paraguay hade mycket boll i den andra halvleken, men en storspelande Fernando Muslera i Uruguays mål såg till att laget höll nollan.

Uruguay kunde till slut vinna med 3–0 efter att Diego Forlán, frispelad av Luis Suarez, i den 89:e minuten säkert rullade in bollen.

Därmed kan Uruguay åter titulera sig Sydamerikas bästa lag.