Derbyseger – nu jagar AIK suveräna Umeå

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-11

Elin Ekblom Bak (tvåa från vänster) gjorde båda målen när AIK besegrade Hammarby och därmed hakade på i toppen av damallsvenskan.

Två straffar.

Två missar – på två minuter.

Men: Marta gjorde ändå fyra mål.

Och i ett annat derby hakade AIK på i toppstriden.

Fyramålsskytten Marta.

Som vanligt leder Umeå damallsvenskan.

Fyra matcher, tolv poäng och inte ett enda baklängesmål.

I går blev rivalerna Umeå Södra fullständigt överkörda av Umeå IK i derbyt som slutade i 6–0.

Matchhjälte som så många gånger förut: Marta.

Ensam gjorde brasilianskan hela fyra mål.

Men det kunde och borde ha blivit fler än så.

Marta fick möjligheten att lägga två straffar inom två minuter i slutet av första halvlek, men brände båda.

Sex av AIK:s åtta mål

I Stockholmsderbyt mot Hammarby började AIK utan nyförvärvet Lisa de Vanna.

AIK gjorde ändå 1–0 och 2–0 innan de Vanna först i den 60:e minuten byttes in för att som tränaren Benny Persson uttryckte det ”döda matchen”.

Hon som gjort sex av lagets åtta mål den här säsongen – hittade målet igen.

– Benny ville vila mig eftersom vi har en viktig match nästa vecka. Jag skadade min vrist på en träning tidigare i veckan och den blev rejält svullen, säger hon och fortsätter:

– Jag är glad att jag gör mål med så lite speltid, hur ofta gör man det? Dessutom är jag glad hur jag gjorde det.

Nu ligger AIK efter fem spelade matcher tvåa i tabellen.